Verificare amortizoare

Aceasta operatiune se efectueaza pe o linie de testare ATT ARENA T625R, in scopul determinarii starii amortizoarelor si a altor componente care concura la functionarea sistemului de suspensie (arcuri, bucsi de bascula etc.). Dupa cum se stie, scopul amortizorului este acela de a asigura o tinuta de drum buna in timpul deplasarii autovehiculului si de a prelua socurile transmise in caroserie de imperfectiunile caii de rulare. Defectiunile amortizoarelor pot conduce la fenomene care au drept rezultat instabilitatea autovehiculului la efectuarea de viraje sau in timpul depasirilor. De asemenea, in cazul unor conditii meteo nefavorabile (vant puternic din lateral), amortizorul are rolul de a mentine stabilitatea vehiculului, prin temperarea miscarii imprimate caroseriei de catre arc.

Utilizarea vehiculului in conditiile unui sau a ambelor amortizoare defecte produce efecte negative atat asupra sigurantei pasagerilor cat si in privinta uzarii premature a caroseriei, anvelopelor si a sistemului de directie in general. In situatia in care se constata defectiuni doar la unul dintre amortizoarele autovehiculului ca urmare a uzurii acestuia, se recomanda inlocuirea ambelor amortizoare. Explicatia consta in faptul ca, in momentul aparitiei unei defectiuni ca urmare a uzurii, amortizorul pereche inregistreaza la randul lui o uzura in proportie de peste 50%. In cazul inlocuirii unui singur amortizor, amortizorul nou va prelua mult mai corect socurile si va exista un dezechilibru intre cele doua amortizoare, dezechilibru care conduce in final la uzura accelerata a amortizorului nou.

Defectiunile la amortizoare care nu au fost remediate la timp conduc la efecte asupra celorlalte componente ale sistemului de suspensie, caroseriei si anvelopelor. Dupa interventia acestor efecte, inlocuirea amortizoarelor nu mai este suficienta, avand in vedere ca, de exemplu, pierderea proprietatii arcurilor (arcuri mai lungi, mai rigide etc.) chiar in conditiile inlocuirii ambelor amortizoare, mentine rigiditatea suspensiei autovehiculului, cu aceleasi efecte negative. Asadar, nu ezitati ca, in cazul existentei celor mai mici indicii ca suspensia este defecta (zgomote anormale, stare precara de confort pentru pasageri) nu ezitati sa verificati amortizoarele si celelalte elemente ale suspensiei (flanse, rulmenti de presiune etc.). Aceasta verificare va poate reduce costurile exagerate ale reparatiilor de mai tarziu.

Ia legatura cu noi

Prin intermediul acestui formular de contact ne puteti solicita informatiile dorite:

Date de Contact

AdresaPrelungirea Ghencea, Nr. 33A,
Sector 6, Bucuresti, cod 61701

Program Service Auto
Luni - Vineri : 08:00 - 17:00
Sambata - Duminica : Inchis

Program Statie ITP
Luni - Vineri : 08:00 - 17:00
Sambata : 08:00 - 13:00
Duminica : Inchis

Telefon 021.440.15.22
0723.256.160 | 0751.234.390

Email antupo_service@yahoo.com