<< SERVICII - Testari si diagnoze

Diagnosticare Computerizata

Se pot diagnostica toate protocoalele de comunicare ale masinii, inclusiv CAN. Se pot face:
• citiri si stergeri coduri de defect
• vizualizari parametrii masinii in timp real
• adaptari in setarile de baza ale masinii


Exemple uzuale de scanari statice si LIVE DATA:
• masuratori cantitati injectate si starea injectoarelor
• modificare cantitate injectata la relanti si turatie motor
• afisare avans real si posibilitatea modificarii avansului
• compresia mototrului
• diagnoza complexa climatronic
• existenta airbaguri sau depistarea substituirii lor prin rezistente
• verificari ABS
• verificari instrumente de bord si actionarea lor pentru verificarea de afisare
• management motor
• codari instrumente de bord pentru limba, consum afisat, servo
• resetare interval service etc.

Verificare amortizoare

Aceasta operatiune se efectueaza pe o linie de testare ATT ARENA T625R, in scopul determinarii starii amortizoarelor si a altor componente care concura la functionarea sistemului de suspensie (arcuri, bucsi de bascula etc.). Dupa cum se stie, scopul amortizorului este acela de a asigura o tinuta de drum buna in timpul deplasarii autovehiculului si de a prelua socurile transmise in caroserie de imperfectiunile caii de rulare. Defectiunile amortizoarelor pot conduce la fenomene care au drept rezultat instabilitatea autovehiculului la efectuarea de viraje sau in timpul depasirilor. De asemenea, in cazul unor conditii meteo nefavorabile (vant puternic din lateral), amortizorul are rolul de a mentine stabilitatea vehiculului, prin temperarea miscarii imprimate caroseriei de catre arc.

Utilizarea vehiculului in conditiile unui sau a ambelor amortizoare defecte produce efecte negative atat asupra sigurantei pasagerilor cat si in privinta uzarii premature a caroseriei, anvelopelor si a sistemului de directie in general. In situatia in care se constata defectiuni doar la unul dintre amortizoarele autovehiculului ca urmare a uzurii acestuia, se recomanda inlocuirea ambelor amortizoare. Explicatia consta in faptul ca, in momentul aparitiei unei defectiuni ca urmare a uzurii, amortizorul pereche inregistreaza la randul lui o uzura in proportie de peste 50%. In cazul inlocuirii unui singur amortizor, amortizorul nou va prelua mult mai corect socurile si va exista un dezechilibru intre cele doua amortizoare, dezechilibru care conduce in final la uzura accelerata a amortizorului nou.

Defectiunile la amortizoare care nu au fost remediate la timp conduc la efecte asupra celorlalte componente ale sistemului de suspensie, caroseriei si anvelopelor. Dupa interventia acestor efecte, inlocuirea amortizoarelor nu mai este suficienta, avand in vedere ca, de exemplu, pierderea proprietatii arcurilor (arcuri mai lungi, mai rigide etc.) chiar in conditiile inlocuirii ambelor amortizoare, mentine rigiditatea suspensiei autovehiculului, cu aceleasi efecte negative. Asadar, nu ezitati ca, in cazul existentei celor mai mici indicii ca suspensia este defecta (zgomote anormale, stare precara de confort pentru pasageri) nu ezitati sa verificati amortizoarele si celelalte elemente ale suspensiei (flanse, rulmenti de presiune etc.). Aceasta verificare va poate reduce costurile exagerate ale reparatiilor de mai tarziu.

Verificare Frane

Aceasta verificare efectuata pe linia de testare ATT ARENA T625R este o operastiune esentiala in asigurarea sigurantei si a tinutei de drum a autovehiculului. Sistemul de franare este cea mai importanta componenta a sistemelor de siguranta ale oricarui auovehicul astfel fiind nevoie de testarea sistemului de fiecare data cand se inlocuieste ceva la sistelul de franare. Practic testul franelor consta in verificarea pe stand a proportionarii greutatii pe masina si implicit greutatea exercitata asupra fiecarei roti, verificarea ovalitatii rotilor si puterea de franare pe axurile fatra si spate si se incheie cu testul pentru verificarea franei de mana, astfel fiind acoperite toate aspectele ce trebuiesc verificate la sistemul de franare.


Defectiunile la sistemul de franare neremediate reprezinta un pericol pentru viata conducatorului auto si de aceea se pune accent pe efectuarea acestei operatiuni dupa fiecare remediere efectuata la sistemul de franare. In service-ul companiei noastre orice operatiune ce implica inlocuirea sau repararea unui element din sistemul de franare este urmata de efectuarea operatiunii de testare a franelor.

Geometrie roţi

Efectuarea geometriei la roţile autoturismului este una dintre operaţiunile pe care orice posesor de autovehicul trebuie să o realizeze periodic, pentru a preveni apariţia de evenimente rutiere nedorite sau a uzurii premature a unora dintre componentele sistemului de direcţie şi suspensie.

Instalatia de geometrie masoara toate unghiurile cu ajutorul unui sistem camera cu 8 senzori CCD cu o raza de masurare +/-25 de grade numita VISION 20/20.

O geometrie deficitară a roţilor conduce la:

  • efecte nedorite în ceea ce priveste traiectoria autovehiculului pe suprafaţa de rulare
  • eforturi sporite ale conducatorului auto în a menţine direcţia autovehiculului
  • uzura rapidă, prematură şi neuniformă a anvelopelor
  • consum excesiv de carburant
  • uzura prematură a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de direcţie, cu implicaţii directe în ceea ce priveşte siguranţa participanţilor la trafic şi implicând costuri apreciabile

Din aceste cauze, se recomandă ca, la momentul schimbării unui element al sistemului de direcţie (bieleta, bucşă, pivot, capăt de bară etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) să se efectueze geometria roţilor, pentru corectarea eventualelor deficienţe care apar odată cu aceste schimbări.

În service-ul companiei noastre orice astfel de înlocuire sau intervenţie este urmată de efectuarea geometriei roţilor, pentru prevenirea situaţiilor dificile sau a pericolelor care pot pune în pericol participanţii la traficul rutier.

Prima pagina Despre noi Servicii Parteneri Oferte Contact
           
Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Auto / Moto Service Auto Bucuresti Top66 Statistici TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau